Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowy chleb zawsze jest na stole mile widziany. Suszone śliwki i chrupiąca skórka- polecam!
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 173
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 120
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1055
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 513
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 45
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 173
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 120
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1055
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 513
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 45
Składniki
Obie mąki wymieszać. Szklankę letniej wody podzielić na 3 części- 1/2, i 1/4 , 1/4 szklanki. W 1/4 szklanki wody wymieszać drożdże i cukier, dodać 1 łyżkę mąki, odstawić na 2 minuty. Do drugiej 1/4 szklanki wody dodać sól, odstawić. 1/2 szklanki wody wymieszać z mąkami, po chwili dodać wodę z drożdżami, zagnieść. Na końcu dodać wodę z solą. Chodzi o to, żeby za szybko dodana sól nie zabiła drożdży. Jeszcze raz wyrobić. Odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia- około pół godziny.
Po godzinie raz jeszcze zagnieść, włożyć do foremki wyłożonej papierem do pieczenia, wcisnąć w ciasto suszone śliwki, obsypać siemieniem, słonecznikiem wg uznania. Odstawić na pół godziny w ciepłe miejsce. W piekarniku na dole ustawić naczynie z gorącą wodą, aby utworzyła się chrupiąca skórka. Piec w temperaturze 180 st. przez godzinę.