Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Domowy chrzan"
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 93
Polecam.
Odsłon: 714
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 74
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 93
Polecam.
Odsłon: 714
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 74
Składniki
ok. 30 min • Porcja 125 kcal • Koszt ok. 12 zł • Przepis na słoik 900 ml.
Chrzan obieram, myję i ścieram na tarce o najdrobniejszych oczkach. Jajka ubijam. Stawiam na małym ogniu. Dodaję ocet, śmietanę, cukier i sól.
Masę ubijam trzepaczką do zagotowania. Dodaję chrzan, zagotowuję. Podczas gotowania przez cały czas mieszam.
Zawsze go robię na Wielkanoc. Do wędliny jest najlepszy! Magdalena Dopart z MaćkówkiŹródło: Kobieta i życie