Do góry

Sałatki Przepis na:

Domowy colesław

Domowy colesław

Autor:

Przepisów i artykułów: 30 Ocena: 73

Dodano:

Odsłon: 385

Surówka która może nie jest najszybsza za to dobrze smakuje

Składniki

  • Kapusta biała - ćwiartka
  • Kapusta czerwona - ćwiartka
  • Marchew 2 szt.
  • Cebula 1 szt średnia
  • Sok z 1/2 cytryny
  • Sól 1 łyżeczka
  • Pieprz czarny 1/2 łyżeczki
  • Majonez 4-5 łyżek
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Kapusty obieramy z wierzchnich liści i szatkujemy drobno, wrzucamy do miski, solimy, mieszamy i odstawiamy na 15 min.

    Jeśli kapusta "puści wodę" odlewamy ją, dodajemy obraną i startą na grubych oczkach marchewkę, pokrojoną drobno cebulę (u mnie ze szczypiorkiem).

    Dodajemy sok z cytryny, pieprz i majonez mieszamy.

    Odstawiamy do lodówki na około 30 min.

  2. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń