Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 244
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 22
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13215
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 244
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 22
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13215
Składniki
Mięso kroimy w kosteczkę. (najlepiej dzień wcześniej włożyć je do marynaty) Marynata : sól, pieprz, czosnek wyciśnięty,papryka ostra, przyprawa do gyrosa, olej.
Mięso smażymy.
Kapustę pekińską posiekać, pomidora ,ogórka,cebulkę kroimy w kosteczkę. Następnie wszystkie warzywa mieszamy,polewamy oliwą z oliwek, dodajemy sól pieprz i oregano.
Sos: Serek homogenizowany solimy,dodajemy pieprz i oregano oraz 2-3 ząbki czosnku(wyciśnietego0, mieszamy.
Teraz wystarczy nałożyć na talerz i smacznego. Oczywiście dobre jest również zawinięte w tortilli lub naleśniku :)