Do góry

Dania główne Przepis na:

domowy kebab

domowy kebab

Autor:

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 7

Dodano:

Odsłon: 1996

szybki sposob na lekki obiad lub kolacje . Nisko kaloryczna wersja kebaba :)

Składniki

  • mieszanka salat np. (rukola, strzepiasta czerwona,karbowana,liscie mlecza), jedno opakowanie
  • piersi z kurczaka, 3-4
  • oliwki zielone, sloiczek
  • papryka czerwona ,zielona, po 1 szt
  • cebula czerwona, 1szt
  • pomidorki koktailowe, opk
  • OGOREK, 1 szt
  • jogurt naturalny, opk
  • chlebek pita, 1 na osobe
  • przyprawa kebab/gyros
3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. W pierwszej kolejnosci przygotowac kurczaka( pokroic w wieksza kostke i obficie posypac przyprawa do kebaba/ gyrosa tak zeby kazdy kawalek byl obtoczony) sos czosnkowy -zmiksowac zabek czosnku z jogurtem (szybsza wersja wymieszac z czosnkiem granulowanym) Do miski wsypac mieszanke salat dodac pokrojone na pol oliwki i pomidorki . Ogorka i cebule w pol ksiezyce, papryka w kostke . Usmazyc na oleju kazdy kawalek piersi i dodac do salaty(mozna na grilu lub w piekarniku) , wszystko dobrze razem wymieszac

  2. Pite podgrzac w piekarniku , przekroic nalozyc salatke i polac wczesniej przygotowanym sosem czosnkowym .

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń