Do góry

Desery Przepis na:

Domowy kisiel z czerwonej porzeczki

Domowy kisiel z czerwonej porzeczki

Autor:

Przepisów i artykułów: 107 Ocena: 344

Dodano:

Odsłon: 199

A może by tak, by dzień był radośniejszy :-). Przepis na 1-2 porcje.

Składniki

  • 150 ml wody
  • 200 g porzeczki czerwonej
  • 2 łyżki brązowego cukru trzcinowego
  • 1 płaska łyżka skrobi ziemniaczanej
1-2 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. 1. Skrobię ziemniaczaną rozrób w 2 łyżkach wody.

    2. Pozostałą wodę zagotuj, dodaj cukier i oczyszczoną porzeczkę.

    3. Gdy się zagotuje dodaj skrobię.

    4. Ponownie zagotuj.

    5. Gotowy kisiel przelej do miseczek.

    5. Smacznego :-)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń