Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowy majonez, który znakomicie sprawdza się jako dodatek do jajek, wędlin a także sałatek...
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 247
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 452
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 472
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 247
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 452
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 472
Składniki
Żółtka ucieramy przy pomocy blendera lub miksera na gładką masę. Kiedy żółtka zaczną gęstnieć, dodajemy musztardę i kilka kropel oleju. W trakcie ubijania stopniowo, cienkim strumieniem dolewamy olej. W międzyczasie dodajemy ocet, sok z cytryny oraz pieprz i sól. Ważne jest, aby majonez był ubijany bez przerwy stałą prędkością. Czytając stare książki kucharskie mojej mamy dowiedziałam się, że dobrze jest, gdy wszystkie składniki mają taką samą temperaturę.