Do góry

Dania główne Przepis na:

Domowy makaron

Domowy makaron

Autor: taura

Przepisów i artykułów: 236 Ocena: 5663

Dodano: 31.01.2013

Odsłon: 4396

Niedzielny rosół? Tylko z domowym makaronem.

Składniki

> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. 2 szklanki mąki wysypałam na stolnicę. W środku zrobiłam dołek, do którego wbiłam jajko. Połączyłam jajko z mąką podlewając 200 ml zimnej wody, aby ciasto nie było zbyt twarde. Podzieliłam ciasto na dwie części. Każdą z nich rozwałkowałam na placek o grubości ok. 1 milimetra. Z płata ciasta wykroiłam paski. Odstawiłam do wysuszenia na około 30 minut. Po tym czasie nałożyłam na siebie pasy ciasta i kroiłam kluseczki. Wrzucałam kluski na gotujący się osolony wrzątek. Gotowałam do miękkości. Żadna filozofia, a smak rosołu z domowym makaronem wspaniały!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

irma 01 lutego 2013 Z takim domowym makaronem rosół ma zupełnie inny smak. 5

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

elzbieta8960 31 stycznia 2013 Nie ma to jak własnoręcznie zrobiony makaron.Ja jak robię to część suszę i mam na następny raz...5...:)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

capri 31 stycznia 2013 oczywiście, taki makaron jest the best ! ja też tak robię :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń