Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zrobiłam małą próbę i myślę, że będę robiła częściej. Moja rodzina zjadła nasz marcepan od razu po wyjęciu z lodówki. Jest bardzo smaczny i zdrowy. Wykonuje się go dość szybko. Masa jest plastyczna. Można ją zjadać samą, albo wykorzystać do przyozdobienia ciast, tortów, deserów. Jeżeli chcemy większą ilość, składniki należy proporcjonalnie powiększyć.
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 32
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 46
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 79
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10517
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 103
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 32
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 46
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 79
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10517
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 103
Składniki
Migdały zalać wrzątkiem na jakieś 15 minut. Jest to konieczne, gdyż wtedy łatwo schodzi skórka. Obrane migdały, miód, skórkę pomarańczową i olejek migdałowy zmiksować w blenderze lub mikserze. Masę przełożyć do miseczki wyłożonej papierem do pieczenia. Pougniatać łyżeczką i dać do lodówki aby stężała. Później już można kroić, zajadać, rozwałkowywać między dwoma papierami do pieczenia, wykrawać foremką ozdoby. Co kto woli.