Do góry

Przekąski Przepis na:

Domowy pasztet

Domowy pasztet

Autor:

Przepisów i artykułów: 18 Ocena: 337

Dodano:

Odsłon: 16314

gdy zostaje mi mieso z obiadu to je zamrazam i gdy juz troszke nazbieram robie domowy pasztet.jest o wiele lepszy niz ten ze sklepu

Składniki

  • 4 upieczone badz ugotowane udka
  • 1 kg pieczonej lopatki wieprzowej(lub innego pieczonego miesa typu karczek )
  • 2 cebule
  • 4 zabki czosnku
  • 3,5 szklanki bulionu drobiowego (u mnie z kostki)
  • 3 cale jajka
  • 7 lyzek kaszy manny
  • pieprz sól przyprawy jakie sie lubi
5-6 os. > 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Mieso dzielimy na mniejsze kawałki i mielimy w maszynce razem z czosnkiem i cebula wbijamy jajka i dokladnie mieszamy wlewamy bulion wsypujemy manne i przyprawy wszystko dokladnie wyrabiamy wykladamy do blaszki i pieczemy 50 minut w 200 stopniach

  2. z takiej porcji wychodzi cala blaszka pasztetu u mnie blaszka o wymiarach 25x40 pasztet nie jest za suchy dzieki bulionowi serdecznie polecam :)a gdy zostaje mi troszke pasztetu robie kluski slaskie nadziewane wlasnie pasztetem

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

janka13 02 czerwca 2014 Dobry pomysł na pasztet,muszę wypróbować.

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń