Do góry

Przekąski Przepis na:

Domowy pasztet wieprzowo-drobiowy.

Domowy pasztet wieprzowo-drobiowy.

Autor:

Przepisów i artykułów: 551 Ocena: 9911

Dodano:

Odsłon: 2157

Trochę pracy było,ale efekt końcowy przesmaczny. Bardzo lubię pasztety własnego wykonania,wiem co jem.Serdecznie polecam:)

Składniki

> 6 os. > 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Łopatkę pokroić na mniejsze kawałki i dać do gotowania.Dodać ziele i liście oraz warzywa.
    Po 40min.gotowania dodać nogi kurczaka,gotować około 40min.Po tym czasie dać pokrojoną wątrobę i pogotować 15min.

    Miękkie mięsa wyjąć na tacę,rosołu nie wylewamy,przyda się do dolania.

    Nóżki obrać z mięsa,wszystko zmielić wraz z warzywami ,mieliłam raz ponieważ lubię czuć kawałeczki mięsa w pasztecie.

    Do mięsa dodać jajka,gałkę,sól i pieprzMięsa są gęste więc dolewamy rosół ,tyle by masa nie była za gęsta.

    Foremki smarujemy tłuszczem,sypiemy bułką tartą i przekładamy masę mięsną.Zostawić od góry 3cm.
    Wyrównać i piec w 190st.do złotego wierzchu pasztetu.

  2. Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (26)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 19 lutego Tak czytam skład już enty raz i stwierdzić muszę, że mój ojciec(!) robi dokładnie z tych samych składników :D
Zawsze jest tego 2-3 foremki, z czego, jak się domyślasz, jedną zawsze zabieramy do siebie xD
Pyszna rzecz :)
Odpowiedzi: 5 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń