Do góry

Dodatki Przepis na:

Domowy salceson drobiowy.

Domowy salceson drobiowy.

Autor:

Przepisów i artykułów: 158 Ocena: 2406

Dodano:

Odsłon: 12068

Bardzo smaczny salceson z mięsa drobiowego bez konserwantów i ulepszaczy. Poza tym szybki w wykonaniu.

Składniki

  • 1,30 kg kurczak
  • włoszczyzna
  • 3 liście laurowe
  • 3 ziela angielskie
  • 35 g żelatyny
  • Woda
  • Pieprz , sól
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 płaska łyżka czosnku granulowanego
> 6 os. > 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Kurczaka podzielić na kawałki i włożyć do garnka. Zalać niewielka ilością wody ( tak by mięso w czasie gotowanie nie przywarło do garnka ). Dodać włoszczyznę, czosnek, ziele angielskie i sól. Gotować pod przykryciem na bardzo małym ogniu do miękkości mięsa ( co jakiś czas mięso obrócić ).

  2. Ugotowane mięso wyjąć, przestudzić i obrać. Wywar z mięsa przecedzić przez sito i do gorącego dodać żelatynę, czosnek granulowany ewentualnie doprawić solą i pieprzem, dokładnie wymieszać. Butelkę po wodzie mineralne obciąć w połowie i nałożyć rozdrobnione mięso. Następnie zalać wywarem.

  3. Tak przygotowany salceson włożyć do lodówki na kilka godzin ( najlepiej na noc ). Po tym czasie przeciąć butelkę ostrym nożem i wyjąć salceson. Smacznego życzę :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

saffona 28 listopada 2018 wygląda niezwykle kusząco,do książki i do wypróbowania

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń