Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 472
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 472
Składniki
Twaróg utrzyj z solą, śmietaną, jajkiem, cukrem i cukrem waniliowym oraz olejem. Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia i porcjami wsyp do ucieranej masy.
Zagnieć gładkie ciasto i przełóż je na stolnicę oprószoną mąką. Rozwałkuj na placek grubości 5 mm.
Foremką o średnicy ok. 11 cm wytnij kółka. Mniejszą foremką albo kieliszkiem wytnij otworki.
W szerokim garnku (ewentualnie we frytownicy) rozgrzej olej. l Partiami wkładaj ciastka i smaż na złoty kolor z obu stron.
Wyjmij, przełóż na chwilę na papierowy ręcznik, aby ciastka ociekły z tłuszczu. Donaty oprósz cukrem pudrem (możesz dodatkowo posypać różowym cukrem). Czas przygotowania: 40 min 220 kcal/1 sztukaŹródło: Tele Tydzień