Do góry

Dania główne Przepis na:

dorada

dorada

Autor: camellia

Przepisów i artykułów: 50 Ocena: 473

Dodano: 02.10.2010

Odsłon: 4247

smaczna rybka

Składniki

  • 2 dorady
  • 2 szczypiorki z cebulka
  • 2 zabki czosnku(moze byc wiecej)
  • 1/2 pomidorow w puszce
  • swiezy rozmaryn
  • zielona pietruszka
  • 1 cytryna
  • tarta bulka
  • biale wytrawne wino
  • oliwa z oliwek
  • 150gr fety balkanskiej
  • vegeta
  • sol i pieprz bialy
3-4 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. dorade umyc ,natrzec vegeta i skropis sokiem z cytryny(odstawic na godz.do lodowki

  2. w tym czasie przygotowac sos: na oliwie z oliwek podsmazyc szczypiorek pokrojony na duze czesci,dodac czosnek,pomidory z puszki(rozdrabniam je reka na duze czesci)kieliszek bialego wina,sol ,pieprz...delikatnie odparowac(mozna dodac odrobine cukru)

  3. dorade ulkadamy w naczyniu ,w ktorym bedziemy zapiekac... do brzuszkow wkladamy czesc rozmarynu i pietruszke,polewamy sosem,posypujemy tarta bulka i pokrojona w kostke feta,odrobina rozmarynu i na koniec jeszcze troche oliwy z oliwek

  4. zapiekamy (185 st) przez 35-40 min. w zaleznosci od wielkosci ryby

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

asiik 20 listopada 2010 vegeta i sok z cytryny? do ryby? zabija smak ryby, świeżej ryby.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń