Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szlachetna ryba na zdrowy obiad
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 86
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 183
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 204
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 86
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 183
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 204
Składniki
Doradę rozmrozić. Piec rozgrzać do 200ºC.
Pomarańczę i grejpfruta wyfiletować, wymieszać z częścią posiekanych listków bazylii i mięty. Doprawić solą i pieprzem, oliwą z oliwek i odstawić. Naciąć skórę ryby, natrzeć solą i pieprzem. W jamie brzusznej ryby umieścić z drugą częścią posiekanych ziół. Obsmażyć rybę na oliwie z każdej strony. Rybę umieścić w naczyniu do pieczenia, włożyć do pieca i ustawić temperaturę na 180ºC. Piec przez ok. 15 min. Podawać z wcześniej przygotowaną sałatką z cytrusów. Przed podaniem posypać solą morską i świeżo zmielonym pieprzem. Przepis przygotowany przez Rafała Targosza, Ambasadora Kulinarnego Limito Zdjęcie pochodzi z książki J. Kempy i K. Szulborskiego pt. "Grilluj z mistrzami świata".