Do góry

Dania główne Przepis na:

Dorada na warzywach i kaszy pęczak

Dorada na warzywach i kaszy pęczak

Autor:

Przepisów i artykułów: 19 Ocena: 78

Dodano:

Odsłon: 138

Bardzo syta i smaczna ryba pieczona podana na kaszy pęczak z warzywami.

Składniki

  • dorada 2 szt
  • sól morska do smaku
  • sok z cytryny do smaku
  • przyprawa do ryb do smaku
  • kasza pęczak 100g
  • bulion 1/3 szkl
  • masło 1 lyżka
  • natka pietruszki 1 łyzka
  • tymianek do smaku
  • ulubione zioła do smaku
  • seler 1/3 szt
  • marchew średnia 1 szt
1-2 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Rybę skropić cytryną i do smaku oprószyć solą i przyprawą, zawinąć w folię i piecz około 20 minut w temp. 200 stopni. Marchew i seler obrać pokroić w małą kostkę i podsmażyć dodając do smaku przyprawy. Zalać bulionem i dusić do miękkości. Do warzyw dodać ugotowaną gorącą kaszę i posiekaną natkę pietruszki wymieszać dodać masło i mieszać aż się roztopi. Kasze wyłożyć na talerze a na nią położyć pieczona rybę. Podawać z dowolną surówką.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń