Do góry

Dania główne Przepis na:

Dorsz na parze

Dorsz na parze

Autor:

Przepisów i artykułów: 9 Ocena: 191

Dodano:

Odsłon: 47630

samo zdrowie, a jak smakuje...

Składniki

  • filet z dorsza, 2 porcje
  • rukola, 2 garscie
  • pomidorki koktajlowe, 8-10 szt
  • oliwa z oliwek, 5 lyzek
  • sok z polowy cytryny
  • bazylia. oregano, sol
1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. filety z dorsza myjemy, gotujemy na parze ok. 7-10 min

  2. rukole i pomidorki myjemy, ukladamy rukole na talerzu, na to polowki pomidorkow

  3. oliwe i sok z cytryny mieszamy, dodajemy bazylie i oregano

  4. dorsza ukladamy na rukoli,wszystko lekko solimy i polewamy sosem

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

amela 19 lutego 2011 Pyszność i samo zdrowie. Lekko, kolorowo i śródziemnomorsko, choć to dorsz :). super. Uwielbiam rucolę, bazylię, oliwę z oliwek, pomidory i rybki.....mmmmmmm.........

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

jagienka 18 lutego 2011 Bardzo ladnie wyglada to danie.
Jest apetyczne i pewnie delikatne,,,Dorsz jest w ogole dobra ryba.Teraz doceniana bardziej nizli kiedys...
Ja tez robie dorsza w folii aluminiowej z maslem i rozmarynem.Smakuje tez pysznie.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

margo21 18 lutego 2011 Też robię takie i sypię dużo przypraw .

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń