Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ryba przygotowana w ten sposób jest soczysta, delikatna i aromatyczna.
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 323
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 90
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5096
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32703
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 356
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 272
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 323
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 90
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5096
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32703
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 356
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 272
Składniki
Dorsza opłukać i osuszyć papierowym ręcznikiem. Pokroić filet na nieduże kawałki, skropić sokiem z cytryny i oprószyć solą oraz pieprzem.
Na każdym kawałku ryby ułożyć plasterek masła i obficie posypać pokrojonym koperkiem.
Ułożyć rybę w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym masłem i przykryć naczynie folią aluminiową. Zapiekać potrawę w piekarniku nagrzanym do 180 st. C przez ok. 35 minut, a następnie zdjąć folię i podpiec jeszcze przez 10 minut. Po tym czasie należy sprawdzić, czy najgrubsze kawałki dorsza są już dopieczone i ewentualnie podpiec je jeszcze przez kilka minut.
Polecam podawać tak przyrządzoną rybę z ryżem i surówką.