Do góry

Dania główne Przepis na:

Dorsz pieczony w miodzie

Dorsz pieczony w miodzie

Autor: andalmatiner

Przepisów i artykułów: 89 Ocena: 263

Dodano: 26.03.2018

Odsłon: 207

Inna odsłona poczciwego dorsza. Prosto, szybko, smacznie, a jednak inaczej.

Składniki

  • 4 filety z dorsza
  • sól morska
  • pieprz czarny świeżo mielony
  • 1 łyżka mąki pszennej do obtoczenia
  • 1-2 łyżki masła klarowanego do smażenia
  • SOS MIODOWY:
  • 2 łyżki płynnego miodu
  • 2 łyżki musztardy Dijon
  • 1 łyżeczka oliwy
  • 1 ząbek czosnku (drobno pokrojony lub przeciśnięty przez praskę)
3-4 os. 30 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. 1. Dorsza oczyść i osusz, przypraw solą oraz pieprzem.

    2. Obtocz w mące i usmaż na maśle klarowanym na złoty kolor.

    3. Usmażoną rybę przełóż do naczynia żaroodpornego.

    4. Do słoiczka przełóż miód, musztardę, czosnek i oliwę.

    5. Zakręć i potrząśnij kilkakrotnie.

    6. Tak przygotowanym sosem polej rybę.

    7. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C na około 15 minut.

    8. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń