Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Dorsz pieczony w porach"
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 72
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 78
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 72
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 78
Składniki
Filety z dorsza umyj, osusz. Każdy pokrój na 3-4 kawałki. Posyp z obydwu stron pieprzem, solą i czosnkiem granulowanym (lub posiekanym świeżym).
Białą część pora odetnij. Zielone liście pokrój wszerz na kawałki o długości kilkanaście cm. Ułóż na sicie, polej gorącą wodą (sparz mocno, by liście zmiękły). Osącz.
Po 2-3 liście pora ułóż na folii aluminiowej jeden obok drugiego tak, by lekko zachodziły na siebie. Ułóż po kawałku ryby, ciasno zwiń razem z folią. W ten sam sposób przygotuj pozostałe kawałki.
Pakieciki ułóż na blasze, wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 200°C. Piecz ok. 30 minut.
Czas przygotowania: 40 min, ilość porcji: 3, cena za porcję: 3,40 zł.
<strong>Przepis Krystyny Stielow z Pucka</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie