Do góry

Przekąski Przepis na:

Dorsz po grecku

Dorsz po grecku

Autor: Jagoda50

Przepisów i artykułów: 210 Ocena: 11725

Dodano: 28.02.2010

Odsłon: 8880

Smaczne.

Składniki

3-4 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. rybe rozmrozic i odcisnąc z nadmiaru wody,pokroić na kawałki,posolic,posypac pieprzem i skropic sokiem z cytryny,odstawic na godzinę

  2. do rondla wlać troszke oleju,cebule i pora pokroic i wrzycic do rondla,zeszklić

  3. marchew,seler i pietruszke zetrzec na tarce z grubymi oczkami i dodac do rondla,lekko je przesmazyć

  4. do warzyw dodac listki i ziele ang. ,pieprz i troszke soli,a takze mielona paprykę

  5. wlac sok pomidorowy (zamiast soku mozna dodac pół szklanki wody) i koncentrat pomidorowy,dusic kilka minut,doprawic do smaku cukrem

  6. rybę otoczyć w mące i usmazyc na rumiano 7 do salaterki wlozyc troche warzyw ,potem rybe i tak do wyczerpania składników 8.lubię taką rybę na gorąco ale bardziej mi smakuje na zimno ,podana na drugi dzień z pieczywem

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

iwonasz 10 maja 2010 uwielbiam rybki po grecku:) trzeba spróbować i tego przepisu!

6 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

mari 28 lutego 2010 Chętnie bym spałaszowała taką rybkę. U mnie zawsze w wigilię robimy rybę po grecku. Pozdrawiam!

6 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń