Do góry

Przekąski Przepis na:

Dorsz po grecku.

Dorsz po grecku.

Autor:

Przepisów i artykułów: 25 Ocena: 346

Dodano:

Odsłon: 6977

Dla tych którzy lubią rybę.

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Kroję ryby w dzwonka, solę i pieprzę a następnie obtaczam w mące. I smażę. Każdą kolejną porcję układam na półmiskach.

  2. Marchewkę i seler ścieram na tarce o dużych oczkach a cebulę w półtalarki. I smażę na tej samej głębokiej patelni na której smażyłam wcześniej ryby, najpierw cebulkę a jak się zeszkli, wrzucam marchewkę i seler. Podsmażam lekko a potem dodaję wody by się dusiła. Dość mocno solę i pieprzę żeby był wyrazisty smak. Na koniec dodaję koncentrat pomidorowy, ale z wyczuciem. Nie za dużo.

  3. Jeszcze gorącą masą zakrywam ryby na półmisku.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń