Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 403
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 403
Składniki
Dorsza ,cebule oraz bułkę przepuściłem przez maszynkę do mielenia mięsa 2 razy. Doprawiłem do smaku solą oraz pieprzem ,wymieszałem ,uformowałem pulpeciki wielkości orzecha włoskiego. Włoszczyznę obrałem ,przygotowałem bulion warzywny. Do przygotowanego ,wrzącego bulionu (już bez warzyw) ostrożnie włożyłem pulpety i gotowałem na małym ogniu około 30 min. W tym czasie zrobiłem sos: Śliwki namoczyłem w winie rozcieńczonym odrobiną wody. Ugotowałem i przetarłem przez sitko. Połączyłem przecier z majonezem. Ostudzone pulpety zalałem sosem.