Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Dorsz po meksykańsku"
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 100
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 232
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 87
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3322
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 100
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 232
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 87
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3322
Składniki
1. Rybę umyć, osuszyć, pokroić w niedużą kostkę, przełożyć do szklanej misy. Cebule oczyścić, pokroić w piórka, papryczkę umyć, osuszyć, pozbawić nasion, posiekać jak najdrobniej.
Rybę posolić, wymieszać z cebulą i chili, zalać sokiem z limonki, przykryć i odstawić do lodówki na minimum 2 godziny. Kiedy białko się zetnie, czyli ryba będzie biała, nie szklista, odcedzić.
Kolendrę opłukać, osuszyć, oberwać listki, posiekać. Awokado obrać, pokroić w kostkę. Zamarynowaną rybę wymieszać z kolendrą i awokado, odstawić, żeby „smaki się przegryzły” na 10 min. Potrawę nakładać przez obręcz do formowania, żeby zachowała ładny kształt i podawać natychmiast.
Możesz też dodać kukurydzę z puszki, a zamiast zielonej papryczki dać czerwoną. Jednego w przepisie nie zmieniaj: ryba ma być świeża.
ok. 20 minut + marynowanie.Źródło: Twoje Imperium