Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Dorsz pod chrupiącą ziołową kołderką"
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 311
Polecam.
Odsłon: 775
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36331
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 440
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 311
Polecam.
Odsłon: 775
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36331
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 440
Składniki
ok. 30 minut • Porcja 270 kcal • Koszt porcji ok. 5,50 zł • Przepis dla 4 osób
Filet umyj, osusz, podziel na 4 porcje, skrop sokiem z cytryny, oprósz solą i pieprzem. Szybko podsmaż na oliwie po 2 minuty z każdej strony. Zdejmij z patelni. Bułkę tartą wymieszaj z posiekanymi ziołami i roztopionym masłem i serem. Dopraw do smaku pieprzem. Na każdej porcji ryby rozsmaruj warstwę ziołowej kołderki.
Tak przygotowane fileciki ułóż w lekko natłuszczonym naczyniu żaroodpornym i włóż do piekarnika nagrzanego do 180°C. Zapiekaj około 6-8 minut, aż wierzch leciutko się przyrumieni. Podawaj z warzywami pokrojonymi w długie słupki, podsmażonymi krótko na oliwie na dużym ogniu. Do takiej rybki pasują również doskonale opiekane ziemniaczki lub klasyczne purée.Źródło: Kobieta i życie