Do góry

Dania główne Przepis na:

Dorsz pod pierzynką

Dorsz pod pierzynką

Autor:

Przepisów i artykułów: 111 Ocena: 839

Dodano:

Odsłon: 40785

Pyszne , zdrowe danie w 30 minut!

Składniki

1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Rozgrzewamy piekarnik do ok. 180C. Przygotowujemy filet z ryby ( czyścimy , skrapiamy sokiem z cytryny , doprawiamy solą , pieprzem + ew. przyprawą do ryb - ja to robię! ). Marchew , pietruszkę i seler ścieramy na tarce ( na grubych oczkach ). Cebulę i szczypiorek kroimy z drobną kosteczkę.

  2. Rybę zawijamy z folię aluminiową i wkładamy do gorącego piekarnika na ok. 10min.Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy przygotowane wcześniej warzywa ( przez kilka minut ).Wyciągamy rybę , odwijamy i układamy na niej warstwę podsmażonych warzyw.Zawijamy i wkładamy ponownie do piekarnika na ok. 5-7 minut.Wyciągamy.Zjadamy gorące!Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

biurwa 12 września 2012 Wygląda apetycznie i na pewno też tak smakuje :) dodaję do ulubionych i oceniam na 5

5 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń