Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Dorsz pod ziołową skorupką"
Polecam bardzo smaczną ,zdrową i szybką sałatkę z warzyw surowych.
Odsłon: 562
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2094
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1390
Polecam bardzo smaczną ,zdrową i szybką sałatkę z warzyw surowych.
Odsłon: 562
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2094
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1390
Składniki
Filety oczyścić, osuszyć. Skropić sokiem z połowy cytryny, oprószyć solą i pieprzem. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym, posmarowanym olejem i piec 10 minut w temp. 200°C.
Masło i sok z pozostałej cytryny dokładnie zmiksować. Odkroić skórkę z chleba tostowego, miąższ utrzeć na tarce i dodać do masła. Doprawić wszystko ostrą papryką i połączyć z posiekaną natką. Masę ziołową nałożyć na podpieczoną rybę, lekko przycisnąć.
Podpiekać na złoto przez dalsze 5-10 minut w 200°C. Podawać z sosem pomidorowym. Czas przygotowania 1 h.
Przepis na 4 osoby. Koszt jednej porcji 2,9 zł.
ok. 45 minutŹródło: Twoje Imperium