Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Dorsz w chrzanie ze śmietaną"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 21
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 79
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 167
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 193
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 21
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 79
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 167
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 193
Składniki
Filety rybne oczyść, opłucz. Zalej wodą z niewielką ilością octu, mocz 10 minut. Ryby osącz z zalewy, osusz, natrzyj z obydwu stron solą i pieprzem.
Chrzan obierz, zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. Naczynie żaroodporne posmaruj masłem, ułóż ryby, posyp chrzanem. Zalej śmietaną, oprósz solą i pieprzem. Piecz ok. 30 min w 180°C.
Czas przygotowania: 40 min. Ilość porcji: 8. Cena za porcję: 3,60 zł.
Przepis przysłał Marcin Prorok z Ropy .</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie