Do góry

Dania główne Przepis na:

Dorsz w młodych jarzynach

Dorsz w młodych jarzynach

Autor: ancia88

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 7

Dodano: 03.07.2012

Odsłon: 4198

Szybkie w przygotowaniu, bogate w witaminy.

Składniki

  • dorsz, dwa kawałki
  • marchewka, 1 szt.
  • pietruszka - korzeń, pół
  • groszek, garść
  • natka pietruszki drobno posiekana, 1/4 pęczka
  • masło
  • przyprawy: sół morska pieprz
  • mąka krupczatka
1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Na patelni rozgrzać 2-3 łyżki masła. Dodać startą marchew, korzeń pietruszki i groszek. Dusić pod przykryciem około 15 minut. W tym czasie na drugiej patelni rozgrzać masło lub inny olej. Dorsza doprawić solą morską i pieprzem, obtoczyć w mące krupczatce i smażyć. Gdy jarzyny będą miękkie, dodać rybę i jeszcze chwilę dusić, aby przeszła aromatem warzyw. Podawać z młodymi ziemniaczkami z koperkiem. Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

biurwa 03 lipca 2012 wygląda pysznie... na pewno wypróbuję :)

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń