Do góry

Dania główne Przepis na:

Dorsz w panierce

Dorsz w panierce

Autor:

Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 51

Dodano:

Odsłon: 3584

Pyszne, mało kalorii i dużo witamin

Składniki

  • dorsz (4 filety), 0,5 kg
  • mąka, 4 łyżki
  • jajko, 1 szt
  • Bułka tarta, 4 łyżki
  • sól i pieprz
  • cytryna, 1 szt
1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Rozmrozić rybę, pokroić na kawałki. Doprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Zostawić aby przeszło przyprawami na około 15 min.

  2. Obtaczać po kolei w mące, jajku rozmąconym i bułce tartej. Smażyć na rumiano.

  3. Do ryby polecam ziemniaczki i surówkę z kapusty pekińskiej lub zwykłej.

  4. Smacznego !!!! :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń