Do góry

Dania główne Przepis na:

Dorsz w paprykowej kapuście

Dorsz w paprykowej kapuście

Autor:

Przepisów i artykułów: 144 Ocena: 3421

Dodano:

Odsłon: 3001

Ryba nie musi być nudna, a to piątkowy obiad może być zaskakująco dobry.

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Filet z dorsza kroimy na mniejsze kawałki posypujemy przyprawą do ryb i odstawiamy.

  2. Na patelni zostawiamy masło i szklimy na nim cebulkę, następnie dodajemy kapustę kiszoną, mieszamy, posypujemy 1 łyżeczką papryki, znów mieszamy i obsmażamy chwilę. Podlewamy, dodajemy liść laurowy, angielskie ziele, kminek, odrobinę ostrej papryki, oraz sól i dusimy kapustę, co chwilę podlewając, by się nie przypaliła.

  3. Gdy kapusta jest już prawie miękka znów dodajemy paprykę, oraz jogurt dokładnie mieszamy na górę układamy filet z Dorsza delikatnie go zanurzając, ale uwaga by się nie rozwalił. Przykrywamy i dusimy przez 10 – 15 minut na małym ogniu, aż ryba dojdzie.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń