Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Dorsz w płatkach migdałowych"
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 53
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 147
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 172
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 394
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 53
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 147
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 172
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 394
Składniki
Ryby umyj, osusz papierowym ręcznikiem. Skrop sokiem z cytryny. Nakryj filety i wstaw do lodówki na minimum kwadrans.
Ryby oprósz solą oraz pieprzem. W miseczce roztrzep jajko. Każdą porcję ryby zanurz w jajku, potem w mące, a następnie w płatkach migdałowych.
Rozgrzej olej lub oliwę. Na gorący tłuszcz kładź dorsza. Smaż, aż będzie rumiany i chrupiący. Ułóż go na liściach sałaty, udekoruj natką.
W ten sam sposób możesz przyrządzić np. pstrąga.
Czas: 60 min. 1 porcja = 330 kcalŹródło: Kurier TV