Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty sposób na szybkie i smaczne danie rybne
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 158
Polecam.
Odsłon: 260
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 81
...ale pyszny.
Odsłon: 351
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 158
Polecam.
Odsłon: 260
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 81
...ale pyszny.
Odsłon: 351
Składniki
(Zanim rozpoczniemy przygotowywanie sałatki) Należy dobrze umyć jedną pomarańczę i zetrzeć jej skórkę. Zachować startą skórkę na zakończenie. Obrać pomarańcze, nie pozostawiając żadnej białej łupiny. Pociąć na kawałki i ułożyć w głębokim naczyniu, aby zachować cały sok. Posłodzić w celu wyeliminowania kwaśności.
Przygotować dorsza, umieszczając jego duże kawałki na patelni. Pozostawić na ogniu aż do uzyskania lekkiej przezroczystości. Następnie podzielić palcami na długie plastry.
Pomieszać z pomarańczą, polać szczodrze naszą oliwą z oliwek i dobrze wymieszać. Przed podaniem, przystroić startą skórką. Otrzymamy pożywne i smaczne pierwsze danie, którym zaskoczymy naszych gości o każdej porze roku.