Do góry

Dania główne Przepis na:

Dorsz w pomarańczach

Dorsz w pomarańczach

Autor: Espanol2011

Przepisów i artykułów: 17 Ocena: 62

Dodano: 23.02.2012

Odsłon: 3327

Prosty sposób na szybkie i smaczne danie rybne

Składniki

  • Pomarańcze, 2 szt.
  • filety z dorsza, 4 szt.
  • oliwa z oliwek Extra Virgen Baena
  • cukier
1-2 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. (Zanim rozpoczniemy przygotowywanie sałatki) Należy dobrze umyć jedną pomarańczę i zetrzeć jej skórkę. Zachować startą skórkę na zakończenie. Obrać pomarańcze, nie pozostawiając żadnej białej łupiny. Pociąć na kawałki i ułożyć w głębokim naczyniu, aby zachować cały sok. Posłodzić w celu wyeliminowania kwaśności.

  2. Przygotować dorsza, umieszczając jego duże kawałki na patelni. Pozostawić na ogniu aż do uzyskania lekkiej przezroczystości. Następnie podzielić palcami na długie plastry.

  3. Pomieszać z pomarańczą, polać szczodrze naszą oliwą z oliwek i dobrze wymieszać. Przed podaniem, przystroić startą skórką. Otrzymamy pożywne i smaczne pierwsze danie, którym zaskoczymy naszych gości o każdej porze roku.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

goramarcina1 24 lutego 2012 Nie masz co robić tylko wypisywać takie głupości.,

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń