Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Dorsz w sosie chili"
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 6635
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 143
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 850
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 6635
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 143
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 850
Składniki
Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia, żółtkiem, łyżką oliwy i mlekiem. Dodaj ubite na sztywno białka. Filet oprósz solą i pieprzem. Zanurz w cieście i usmaż.
Posiekaj strączek chili oraz czosnek. Zrumień na łyżce oliwy. Dodaj koncentrat pomidorowy. Wlej trochę wody, sos sojowy. Gotuj kilka minut. Przypraw octem winnym, solą, pieprzem, ostrą papryką oraz szczyptą cukru pudru.
Gorącym sosem polej ryby. Podaj z ryżem, posypane posiekanym szczypiorem.
50 min ? Stopień trudności: średnie ? Kalorie: 280
<strong>Sylwia Ładyga z Węgrzyc Wielkich</strong>Źródło: Super TV