Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Dorsz w sosie greckim"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 98
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 210
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 215
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 98
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 210
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 215
Składniki
Rybę opłucz, pokrój na kawałki. Skrop je sokiem z cytryny, oprósz solą i pieprzem. Wstaw do lodówki na 20 min. Warzywa korzeniowe obierz, opłucz, pokrój w cienkie słupki lub grubo zetrzyj. Cebule obierz, posiekaj, zeszklij na 2 łyżkach oleju. Dodaj resztę warzyw i koncentrat. Dolej 3/4 szklanki wody. Dołóż ziele angielskie. Przypraw solą, pieprzem, słodką i ostrą papryką oraz cukrem. Duś ok. 20 minut.
Kawałki dorsza oprósz mąką, a potem panieruj w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Usmaż na pozostałym oleju. Przełóż na półmisek. Przykryj duszonymi warzywami. Udekoruj.
na 4 porcje , : 30 min , Porcja: 320 kcal, Cena porcji: ok. 3,50 złŹródło: Naj