Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Dorsz w sosie pieczarkowym"
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 343
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 237
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 72
Polecam.
Odsłon: 6350
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 343
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 237
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 72
Polecam.
Odsłon: 6350
Składniki
Filety umyj, osusz, podziel na kawałki (najlepiej na połowy). Natrzyj przyprawą do ryb, wstaw na godzinę do lodówki. Jajko roztrzep. Ryby obtocz w jajku i bułce tartej. Usmaż na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
Sos: pieczarki obierz, pokrój. Włóż do rondelka, zalej bulionem, gotuj do miękkości. Zagęść mąką rozmieszaną ze śmietaną, zagotuj. Sos przypraw solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym. Polej usmażone ryby.
Czas przygotowania: 40 min. Ilość porcji: 2. Cena za porcję: 4,70 zł.
Przepis nadesłała Teresa Murowana z Klonowa.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie