Do góry

Dania główne Przepis na:

Dorsz w sosie śmietanowym

Dorsz w sosie śmietanowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 1817 Ocena: 41788

Dodano:

Odsłon: 11216

:)

Składniki

  • 4 filety z dorsza
  • 1 czerwona papryka
  • 3 łyżki mąki
  • 2 łyżki mielonej papryki
  • 1 szklanka śmietany
  • Sól i pieprz
  • Olej do smażenia
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Ryby umyć , odcisnąć , oprószyć solą i pieprzem.
    Następnie obtoczyć rybę w mące i usmażyć na rozgrzanym tłuszczu.
    Paprykę pokroić w paski , podsmażyć na oleju w którym smażyła się ryba.
    Śmietanę doprawić do smaku i zalać paprykę . Wymieszać, włożyć rybę i dusić potrawę przez 20 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń