Do góry

Dania główne Przepis na:

Dorsz w tymianku z piekarnika

Dorsz w tymianku z piekarnika

Autor: Futka

Przepisów i artykułów: 857 Ocena: 20296

Dodano: 11.03.2014

Odsłon: 4817

Smaczna i zdrowa propozycja na obiad.

Składniki

1-2 os. 30 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Filety z dorsza myjemy i osuszamy na ręczniku papierowym.

    Następnie z każdej strony oprószamy je solą, pieprzem, skrapiamy sokiem z cytryny i posypujemy suszonym tymiankiem.

    Tak przygotowanego dorsza zawijamy w folię aluminiową posmarowaną masełkiem.

    Pieczemy w piekarniku w 170 stopniach C przez około 25 - 30 minut.

  2. Dorsza podajemy z pure ziemniaczanym i ulubioną sałatką.

    Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń