Do góry

Przekąski Przepis na:

Dorsz w zalewie

Dorsz w zalewie

Autor: GREGORHSPEED

Przepisów i artykułów: 1794 Ocena: 41255

Dodano: 05.01.2014

Odsłon: 3251

:)

Składniki

  • 1 kg filetów z dorsza
  • sól ,pieprz
  • szczypta słodkiej mielonej papryki
  • mąka
  • olej
  • 2 duże cebule
  • 2 szklanki wody
  • kilka ziarenek ziela angielskiego i czarnego pieprzu
  • 2 -3 liście laurowe
  • 1 szklanka octu
  • cukier
3-4 os. > 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Filety oprószyć solą ,pieprzem i papryką ,odstawić na godzinę. Panierować w mące ,smażyć na złoto z obu stron na oliwie. Cebule pokroić w piórka ,zalać wodą ,gotować z zielem angielskim ,pieprzem i liśćmi laurowymi ok. 10 min. Wlać ocet ,doprawić solą i cukrem ,zagotować ,odstawić do wystudzenia. W słoiku ułożyć usmażone filety ,przełożyć cebulą z zalewy. Całość zalać zalewą ,słoik zamknąć i wstawić do lodówki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń