Do góry

Przekąski Przepis na:

Dorsz w ziołach.

Dorsz w ziołach.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1070 Ocena: 11284

Dodano:

Odsłon: 412

Przekąska ze smażonego dorsza do chleba.

Składniki

  • filet z dorsza 1 kg
  • pieprz cytrynowy
  • bazylia cytrynowa
  • tłuszcz do smażenia
3-4 os. > 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Opłukany,osuszony filet kroimy na kawałki. Każdy kawałek dorsza doprawiamy solą i pieprzem cytrynowym, umieszczamy w pojemniku, zakrywamy i odstawiamy na kilka godzin do lodówki.Po tym czasie smażymy na gorącym oleju z obu stron na rumiany kolor. Podajemy z bazylią cytrynową do pieczywa lub z ziemniakami i surówką.

    Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

BEATA1978 01 lipca Doskonała przekąska a myślę że i obiad byłby całkiem całkiem :)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

ErJot 01 lipca Apetyczna rybka:) Pieprz cytrynowy znam i używam ale bazylii cytrynowej jeszcze nie poznałam. Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń