Do góry

Dania główne Przepis na:

Dorsz w ziołach na marchewkowej kopule

Dorsz w ziołach na marchewkowej kopule

Autor:

Przepisów i artykułów: 111 Ocena: 837

Dodano:

Odsłon: 10153

Delikatny filet z dorsza w ziołach prowansalskich.

Składniki

1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Piekarnik nagrzewamy do ok. 180C. Rybę oczyszczamy. Doprawiamy odrobiną soli. Pędzelkiem zamoczonym w sosie sojowym smarujemy z 2 stron. Nacieramy ziołami prowansalskimi. Odstawiamy na ok. 10 minut.

  2. W tym czasie robimy surówkę.Marchew ścieramy na tarce o grubych oczkach .Przyprawić solą , sokiem z cytryny , cukrem i oliwą.Dokładnie mieszamy.

  3. Rybę pakujemy w folię do pieczenia i wkładamy na ok. 10 -13 min. do piekarnika. Podajemy z surówką i np. frytkami lub talarkami ziemniaczanymi. Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń