Do góry

Dania główne Przepis na:

Dorsz zapiekamy z papryką

Dorsz zapiekamy z papryką

Autor:

Przepisów i artykułów: 46 Ocena: 1596

Dodano:

Odsłon: 372

czyli proste i szybkie danie na leniwy niedzielny obiad ;-)

Składniki

  • polędwica z dorsza - 2 średnie
  • papryka czerwona lub żółta - 1 szt.
  • papryczka chili - 1 szt.
  • serek Philadelphia - 1 opakowanie 125 g
  • olej - 4 łyżki
  • sól
3-4 os. 30 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Dno naczynia żaroodpornego smarujemy olejem. Oczyszczone polędwice przekrawamy na połowę i układamy w naczyniu, z umiarem solimy.

  2. Paprykę czerwoną oraz papryczkę chili kroimy w małą kostkę i w miseczce dokładnie mieszamy w serkiem Philadelphia oraz odrobiną soli. Gotową masę rozkładamy na wierzchu ryby

  3. Całość zapiekamy w piekarniku rozgrzanym do 190 st. C przez 20 min. No i gotowe, smacznego !!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń