Do góry

Desery Przepis na:

Dotyk anioła

Dotyk anioła

Autor:

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 3

Dodano:

Odsłon: 4861

Efektowne pyszne ciasto, palce lizać!!!

Składniki

  • mąka tortowa, 1 szkl.
  • mąka ziemaniaczana, 1 czubata łyżka
  • jajka, 4 szt
  • ocet, 1 łyżeczka
  • cukier, 1 szkl.
  • proszek do pieczenia, 1łyżeczka
  • MASA
  • biała czekolad, 2 tabliczki
  • śniezka, 2 torebki
  • śmietana 18%, 0,5 l
  • wiórki kokosoawe, 25 dag
  • płatki migdałów do posypania
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. BISZKOPT: 4 żółtka utrzeć z proszkiem do pieczenia, białka ubić na sztywną pianę razem z cukrem, dodać utarte żółtka, mąkę i ocet. Wylać do tortownicy i piec w 180 ok 30min.

  2. MASA: 2 tabliczki czekolady rozpuścić w kąpieli wodnej, dodać smietanę, wystudzić tą masę. Mieszając mikserem dodać snieżkę po mału. Na koniec dać wiórki kokosowe i wymieszać.

  3. Biszkopt dzielimy na 2 części. Smarujemy kremem, ale zostawiąjąc małą część na wierzch. Smarujemy góre ciasta i sypiemy płatkami migdałowymi...

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

irma 04 grudnia 2010 Za składników na krem, myślę, że ciasto jest dobre. Daje do ulubionych. A czy czekolada ma mieć 10 dkg?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń