Do góry

Przekąski Przepis na:

Drobiowa galaretka

Drobiowa galaretka

Autor:

Przepisów i artykułów: 91 Ocena: 1469

Dodano:

Odsłon: 10548

Święta nie zawsze muszą być tłuste. Drobiowa galaretka jest doskonałym pomysłem, by zjeść smacznie i lekko. ;)

Składniki

5-6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Otrzymany w ten sposób wywar należy przecedzić do pojemnika, który ma zaznaczony wskaźnik pojemności. Dzięki temu łatwiej nam będzie dobrać odpowiednią ilość żelatyny. Po dodaniu żelatyny odstawiamy pojemnik z wywarem do ostudzenia.

  2. Ugotowane warzywa i mięso kroimy w kosteczkę. W szklaneczkach rozkładamy naprzemiennie warzywa i mięso tworząc w ten sposób kolorowe warstwy. Naczynia zalewamy ostudzonym wywarem i odstawiamy do lodówki. Gotowe galaretki ustawiamy na talerzu wyłożonym listkiem sałaty. Doprawiamy do smaku cytryną lub octem.

  3. Smacznego. ;)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

BM87 20 grudnia 2012 Mój sposób na wyjęcie - bez uszczerbku - galarety z formy to natłuszczenie jej uprzednio oliwą lub olejem przed wlaniem żelatynowego wywaru. :)

8 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kuchareczki 20 grudnia 2012 A jak ją wyjąć ze szklanki, żeby ładnie wyszła ?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

goramarcina1 20 grudnia 2012 Uwielbiam taką galaretkę i nie tylko od święta - to bardzo pyszne,zdrowe i nieskomplikowane jedzonko.

9 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń