Do góry

Dania główne Przepis na:

Drobiowa potrawka curry

Drobiowa potrawka curry

Autor:

Przepisów i artykułów: 2230 Ocena: 18988

Dodano:

Odsłon: 1

Sprawdzony przepis na "Drobiowa potrawka curry"

Składniki

  • 50 dag filetów z kurczaka
  • 50 dag mrożonej marchewki z groszkiem
  • 1 cebula
  • 1 jabłko
  • olej do smażenia. Przyprawy: 2 łyżki przyprawy curry w proszku
3-4 os. 30 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Mięso z kurczaka oczyszczam z ewentualnych błonek oraz chrząstek, opłukuję je pod zimną wodą i dokładnie osuszam na papierowym ręczniku.

  2. Filety kroję w jednakowej wielkości (niezbyt dużą) kostkę. Cebulę obieram, przekrawam na pół i każdą część tnę w cieniutkie piórka. Jabłko myję, obieram, przekrawam i oczyszczam z gniazda nasiennego. Miąższ kroję w średniej wielkości kostkę.

  3. Na patelni rozgrzewam 2–3 łyżki oleju. Wkładam cebulę, a kiedy po ok. minucie się zeszkli, dodaję mięso i smażę je na rumiano. 4Do mięsa wsypuję mrożone warzywa, dodaję jabłko i chwilę przesmażam wszystkie . Oprószam je przyprawą curry. Dokładnie mieszam, podlewam odrobiną wrzącej wody i duszę pod przykryciem ok. 10 min.

  4. Porcja zawiera ok. 310 kcal. Porcja kosztuje ok. 3,20 zł. : ok. 30 min.

    Źródło: Tina

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń