Do góry

Dania główne Przepis na:

Drobiowa wariacja

Drobiowa wariacja

Autor:

Przepisów i artykułów: 51 Ocena: 1422

Dodano:

Odsłon: 14343

Szybko, łatwo, smacznie i zdrowo

Składniki

1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Filety drobiowe solimy, pieprzymy i obsypujemy przyprawą gyros lub kebab.

  2. Odstawiamy do lodówki (najlepiej na co najmniej 12 godzin).

  3. Następnie smażymy na grillu elektrycznym od razu z obu stron (mięso nie wysycha wtedy) bez użycia tłuszczu, około 6, 8 min.

  4. Następnie na mięso nakładamy szynkę konserwową (proponuję szynkę konserwową extra z Morlin pakowaną w plastrach) na to świeża czerwona papryka pokrojona w kostkę a na górę ser żółty paprykowy (hochland, też pakowany w plastrach).

  5. Całość wkładamy do piekarnika rozgrzanego do temp 180 stopni albo kuchenki mikrofalowej ale tylko na opcję grill - na około 10 min.

  6. Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

MsElline 08 lipca 2010 Zapewne smaczny przepis.
Ja trochę inaczej to robię: filet z kurczaka (wcześniej odpowiednio przyprawionego) smaruję łyżką majonezu, następnie kładę pokrojone w plasterki pieczarki i pokrojoną w talarki cebulę, następnie to solę i pieprzę, na sam wierzch kładę plasterki sera żółtego. Oczywiście to zapiekam w piekarniku.
U mnie w domu bardzo za tym przepadają. Mi także to smakuje.
Pozdrawiam serdecznie :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

koko6 30 marca 2010 suchych ziemniaków się najedż oliwia_winna a nie się czepisz,dla jednych jest zdrowo a dla innych nie.Pozdrawiam krytyków.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

magdaniel 30 marca 2010 a co dzis co jemy jest zdrowe ? to po pierwsze, a po drugie ja uwielbiam wszystko co jest z ciagnacymi sie serami, do tego dolozylabym jeszcze cebule ( bo ja bardzo lubie) i pieczarki i perfekt bedzie ! wyglada apetycznie.....

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

szynszylka 30 marca 2010 pomiędzy szynką a filetem można położyć dodatkowy plaster sera :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

agnieszkacrow 30 marca 2010 Wygląda pysznie :) Ja bym sobie do tego zafundowała jeszcze jakiś sos czosnkowy :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń