Do góry

Dania główne Przepis na:

Drobiowa wątróbka z jabłkami

Drobiowa wątróbka z jabłkami

Autor: ciacho50

Przepisów i artykułów: 302 Ocena: 3405

Dodano: 27.02.2017

Odsłon: 15798

Doskonałe danie dla tych którzy za wątróbką nie przepadają. Polecam :)

Składniki

  • 1/2 kg. drobiowej wątróbki
  • 4 średnie cebule, 4 małe jabłka
  • olej do smażenia
  • pieprz kolorowy, sól do smaku
  • 6 liści laurowych, 6 nasion ziela angielskiego
> 6 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Aby dobrze wykonać to danie najlepiej robić na dwóch patelniach.
    Na jedną patelnię wrzucamy;

    pokrojoną w krążki cebulę.
    Podlewamy ją oliwką i lekko wodą.
    Wsypujemy 3 liście laurowe, 3 nasiona ziela angielskiego sól do smaku i szczyptę pieprzu zmielonego.
    Cebulka ma się ładnie zeszklić.

    Na drugiej patelni;

    Także wlewamy trochę oliwki, odrobinę wody, 3 nasiona ziela angielskiego, 3 liście laurowe, pieprz, sól do smaku. Gdy woda z oliwką rozgrzeje się, wrzucamy wypłukaną wątróbkę. Dusimy pod przykryciem na małym ogniu. Kiedy wątróbka lekko zmięknie, dodajemy wypestkowane i pokrojone w ósemki jabłka. Grzejemy jeszcze parę minut. Jabłka puszczą trochę soku. Da to naszemu daniu bardzo ciekawy smak.

    Aby danie było gotowe do spożycia, należy połączyć ze sobą gotowe składniki z obu patelni.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

sowex 16 października 2017 Wody się nie dolewa do wątróbki, a i najlepiej
smażyć na sklarowanym maśle. na półmisku dopiero posolić i świeżo zmielonym pieprzem potraktować,tyle

5 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Futka 28 lutego 2017 Uwielbiam tak przygotowaną wątróbkę - mniam <3 Odpowiedzi: 1 ▼

5 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń