Do góry

Zupy Przepis na:

Drobiowa zupa gulaszowa

Drobiowa zupa gulaszowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 2083 Ocena: 46731

Dodano:

Odsłon: 5364

W każdej wersji wychodzi pyszna. Pokusiliśmy się na kurczaka i boczniaki jako główne składniki zupy.

Składniki

  • 500 g trybowanych udek kurczaka bez skóry
  • 2 marchewki
  • 1 seler
  • 2 pietruszki
  • 4 ziemniaki
  • 150 g boczniaków
  • 4 łyżki oleju
  • 4 ząbki czosnku
  • 1,5 litra rosołu drobiowego
  • 500 ml passaty pomidorowej
  • 1 puszka fasoli czerwonej
  • 1 czerwona papryka
  • 2 liście laurowe
  • 2 ziarna ziela angielskiego
  • 1 łyżeczka mielonego kminku
  • 1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki
  • 1 łyżka majeranku
  • 1/2 mielonej ostrej papryki
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżki mąki
  • sól, pieprz
5-6 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Mięso kroimy w kostkę, podobnie ziemniaki oraz seler.
    Czosnek, marchew i pietruszkę kroimy w talarki, grzyby i paprykę w paski.
    Fasolę osączamy z zalewy.
    Wszystkie składniki (z wyjątkiem fasoli i papryki), smażymy na rozgrzanym oleju, zalewamy rosołem. Dodajemy przyprawy i gotujemy 15 minut.
    Wlewamy przecier pomidorowy, wrzucamy pozostałe składniki. Gotujemy do miękkości papryki.
    Na rozgrzanym maśle podsmażamy mąkę, wlewamy chochlę zupy, mieszamy, wlewamy do zupy dokładnie łączymy i zagotowujemy.
    Do smaku doprawiamy solą, pieprzem i mielonym kminkiem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Wilczyca666 28 lipca Zupa świetna.Taka na chłodniejsze dni.Osobiście zasmażkę zrobiłabym z 1 łyżki masła i 1 łyżki mąki,ale to już kwestia gustu.Smak (widać po produktach) cudowny.

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

ErJot 16 lipca Super pomysł - apetyczna i pożywna:)

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń