Do góry

Dania główne Przepis na:

DROBIOWE CORDON BLEU Z PESTO

DROBIOWE CORDON BLEU Z PESTO

Autor:

Przepisów i artykułów: 220 Ocena: 6903

Dodano:

Odsłon: 6430

Dla smakoszy potraw z bazylią, sosu pesto i orzeszków pinii.

Składniki

  • filety drobiowe, 4 szt.
  • sos pesto, 4 łyżeczki
  • orzeszki pinii, 4 łyżeczki
  • pęczek świeżej bazylii
  • sól, pieprz
  • mąka
  • olej do smażenia
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Filety umyć i w każdym naciąć kieszonkę.Posypać solą i pieprzem.

  2. Do każdej kieszonki włożyć łyżeczkę pesto, łyżeczkę posiekanej bazylii i łyżeczkę orzeszków pinii. Zrolować i spiąć wykałaczką. Każdy zrolowany filety obtoczyć w mące i smażyć na mocno rozgrzanym ogniu, aż filety dobrze zbrązowieją.

  3. Podawać z ziemniakami i zieloną sałatą z pomidorkami i ogórkiem. Życzę SMACZNEGO!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń