Do góry

Dania główne Przepis na:

Drobiowe faworki

Drobiowe faworki

Autor:

Przepisów i artykułów: 2078 Ocena: 11329

Dodano:

Odsłon: 799

Wyglądają super i smakują wybornie.

Składniki

  • filet z kurczaka 2 szt pojedynczy
  • Mąka ziemniaczana 10 dag
  • Bułka tarta 5 łyżek
  • 1 łyżka papryki mielonej słodkiej
  • sól i pieprz do smaku
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Filety rozbić tłuczkiem, pokroić w paski o długości 12 cm i szerokości 3 cm, naciąć w środku i przewinąć jak faworki. Mąkę ziemniaczaną wymieszać z bułką tartą i papryką. Przygotowane faworki natrzeć solą i pieprzem i obtaczać w przygotowanej panierce. Wrzucić na rozgrzany olej, smażyć złociście z obu stron, po czym wyjąć z oleju, odsączyć na ręczniku papierowym i podawać do obiadu.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń